Kezdőlap
 


Jelentkezz a Nemzetközi tanulmányok szakra Egerbe az EKF-re!

Nemzetközi tanulmányok BA képzés magyar nyelven, választható angol, német, francia nyelvű szakmai órákkal.

Nemzetközi tanulmányok MA képzés angol és magyar nyelven, választható német, francia, angol nyelvű szakmai órákkal.
  A Tanszékről

A Tanszékről

A Politológia Tanszék 2001. novemberében alakult meg. Az elmúlt 10 évben látványos fejlődést tapasztalhattunk mind a Tanszék életében, mind az akkreditált és koordinált szakok tekintetében.

2001-től politikatudományi, társadalomelméleti kurzusokat hirdettünk, amelyek választható kurzusonként nagyon népszerűek voltak. Kurzusainkon félévente átlagosan 1400 – 1500 hallgató tanult. 2006-tól Nemzetközi tanulmányok (BA), 2009-től Nemzetközi tanulmányok (MA magyar és angol nyelven) és Ember és társadalomismeret műveltségterületi tanár (MA) szakot indítunk.

Kezdettől fogva kiemelt feladatunknak tekintjük a tudományos kutatásban való részvételt és a tudományos programok teljesítését. Minden oktatónak van egyéni kutatási témája (témái), amely az oktatott tantárgyakkal kapcsolatos. Tanáraink rendszeresen részt vesznek külföldi tanulmányutakon, előadásokat tartanak hazai és nemzetközi konferenciákon, eredményeiket publikálják.

Több oktatónk gyakorló diplomata, akiknek tapasztalata elengedhetetlen a diplomácia területére igyekvőknek.

Erasmus-program keretében a partnerintézmények diákjait is fogadjuk, ezért kurzusaink egy része idegen nyelvű. Lehetőséget kínálunk a teljes szak (NT MA) vagy annak szakirányának angol nyelven történő teljesítésére is hazai és külföldi diákok számára egyaránt.

Évente számos konferenciát, workshopot, tanulmányutat, vetélkedőt szervezünk, az Agria Universitas Egyesülettel közösen gyakornoki programot hirdetünk.

Hallgatóink számára az EKF Központi és Kutató Könyvtára mellett a Tanszék saját könyvtárat működtet. Emellett pályázati támogatással létrehoztunk egy több ezer kötetes Svájci Könyvtárat, ahol német, francia, olasz, rétoromán, angol nyelvű kötetek találhatók.

Elvárásaink és követelményeink magasak mind a hallgatók, mind az oktatók irányába, ugyanakkor a bánásmód, az odafigyelés, a hallgatói előmenetel figyelemmel kísérése a munkahelyek lehetőségeinek megtalálása és segítése elsődleges szempont számunkra.

< június >
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Politológia Tanszék - EKF B épület Eger, Egészségház út 4.
Tel: 36/520-435, 520-400/3073, e-mail: politologia(at)ektf.hu